Afhaalmoment: 09/08& 10/08 Bekijk openingsuren

Ons veevoeder

Hierford WAL6702 LR
Hierford WAL6702 LR

Kruidenrijk grasland

We telen ons dierenvoeder zelf op de percelen rond het bedrijf. Hereford runderen houden van kruidenrijk grasland. Dat grasland zorgt ook voor een grote biodiversiteit: het is het geliefde biotoop van tal van insecten, hazen en weidevogels. Naast hooi van dit kruidenrijk grasland krijgen onze dieren ’s winters ook luzerne gevoederd. De luzerneplant zet luchtstikstof om in voor de plant opneembare stikstof, waardoor de plant niet bemest moet worden.

Luzerne

Luzerne staat dicht op elkaar en is een sterke plant: onkruid maakt amper een kans en moet dus ook niet bestreden worden. Bijkomend voordeel van luzerne is dat het een gunstig effect heeft op de natuurlijke vruchtbaarheid van de dieren. Niets dan voordelen dus! Ons jongvee krijgt ook zelf geteelde spelt gevoederd. Spelt vraagt weinig bemesting en is nauwelijks ziektegevoelig. Het is bovendien een oergraan dat een positieve invloed heeft op de penswerking van jonge dieren.

Biologisch

Ons bedrijf draagt met trots het biolabel. Bio betekent voor ons:

Goed voor het milieu

Onze ecologische voetafdruk blijft zo klein mogelijk want we kweken het voeder voor de dieren zelf, ons rundsvlees wordt minimaal getransporteerd.

Vriendelijk voor dieren

Onze dieren krijgen de tijd om te groeien op een natuurlijke wijze, zonder krachtvoer.

Weinig medicatie

Geneesmiddelen beperken tot een absoluut minimum.

Lekker puur

Ons rundsvlees is super vers en niet of slechts minimaal bewerkt.

Gezond genieten

Door het vlees amper te bewerken, behoudt het de zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.